Energiebesparing

Energiebesparing

Bij de producten van onze leveranciers wordt sterk rekening gehouden met het verbruik van energie. Zo kan de Meler Micron+ serie door het slimme en efficiënte ontwerp het stroomverbruik tot wel 60% reduceren, t.o.v. oude én recente modellen.

De positie van de pomp zorgt ervoor dat enkel het noodzakelijke deel van de tank op temperatuur hoeft te zijn. Daarnaast is het verwarmingselement ingegoten, waardoor de verwarming door de hele tank kan plaatsvinden. Dit zorgt voor een optimale warmteoverdracht op de lijm.

In veel gevallen wordt de temperatuur in de tank hiermee gereduceerd, wat zorgt voor lagere energiekosten en een betere conditie van de lijm. De lijmslangen worden inmiddels voorzien van een nieuw, verbeterd type isolatie, waardoor er minder warmte verloren gaat.

Ook worden steeds meer lijmkoppen voorzien van isolatiekappen. Om eerlijk te zijn zit hier slechts een klein verschil in t.o.v. de standaard series. Een groot voordeel is echter dat veiligheid verbeterd is: de kans op brandwonden door het aanraken van lijmkoppen is hiermee gering geworden.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan snel contact met ons op via info@bithotmelt.com of 0348-563839. We helpen u graag met energiebesparende oplossingen.

Contact opnemen

Wilt u meer informatie over een product, dienst of heeft u een andere vraag? Informatie aanvragen