De 5 voordelen van een Meler Micron+
jan 31

De 5 voordelen van een Meler Micron+

De 5 voordelen van een Meler Micron+

De Meler Micron+ is ontworpen om de efficiëntie en prestaties van uw hotmelt apparatuur binnen uw productieproces te verbeteren. In deze blog bespreken we de 5 grootste voordelen van de Meler Micron+.

1. Energiebesparend
Energie-efficiëntie is één van de grootste voordelen van de Meler Micron+. Dankzij het slimme ontwerp van deze hotmelt unit wordt het stroomverbruik tot wel 60% gereduceerd in vergelijking met oudere modellen. Dit kan u een flinke energiebesparing opleveren!

2. Hitte gelijkmatig verdeeld
In de gegoten aluminium tank voorzien van coating wordt de temperatuur gelijkmatig verdeeld over de volledige oppervlakte van de tank. Door dit efficiëntere smeltproces verbrandt de lijm veel minder snel.

3. Zeer betrouwbaar
De Meler Micron+ is bijzonder betrouwbaar in gebruik, er is niet alleen een filter achter de pomp geplaatst, maar ook een filter voor de pomp, zodat het vuil niet in het systeem terecht kan komen. Hierdoor zijn onnodige slijtage, verstopte nozzles en downtime in uw productie verleden tijd.

4. Cool Touch behuizing
De Meler Micron+ is uitgerust met een Cool Touch behuizing. Deze technologie van roestvrijstalen binnenkant en kunststof behuizing zorgt dat de buitenkant van de unit koel blijft. Dit vergroot de veiligheid van de mensen die met de apparatuur werken.

5. Ontwerp tank
Waar veel tanks van hotmelt units een vlakke tankbodem hebben, waardoor de lijm altijd blijft staan en verouderd of verbrand, heeft de Meler Micron+ een schuine tankbodem, waardoor de lijm nooit te lang in de tank blijft en niet verouderd of verbrand.

Kortom: als u op zoek bent naar een betrouwbare en efficiënte oplossing voor uw productie, dan is de Meler Micron+ unit een goede keuze. BIT Hotmelt Technology levert niet alleen Meler, maar verzorgd ook de installatie, geeft u adviezen en stelt een passend preventief onderhoudsprogramma voor u op. Wij zorgen dat de installatie compleet is en u zich kunt focussen op uw productie. Heeft u interesse in wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op!